MARXA SÈNIOR

La Marxa Nòrdica: Una eina per millorar la qualitat de vida de la gent gran

Està comprovat (*) que la manca d’activitat física en una persona repercuteix directament en una atrofia de la massa muscular, a un deteriorament del metabolisme aeròbic i a una disminució de la mobilitat articular. Això porta a una degradació de la condició física i, en conseqüència, a un deteriorament de l’organisme que el fa més vulnerable en front de les malalties.

Per revertir o alentir aquest procés, diuen els experts que una activitat física dirigida i controlada, juntament amb uns bons hàbits higiènics i de nutrició adequats, condueixen a una millora en la qualitat de vida.

Per tant, podem assegurar que l’exercici físic continuat, sota la guía de professionals de l’esport  i la recomanació dels metges, permet mantenir i, fins i tot, millorar la mobilitat de la gent gran i, en conseqüència, la seva qualitat de vida.

A més a més, l’ús específic dels bastons de la manera que s’ensenya a la marxa nòrdica, dóna seguretat perque ajuda a mantenir l’equilibri i a millorar la postura dreta mentre es camina. Mitjançant la pràctica continuada de la marxa nòrdica (o caminar amb pals per millorar l’ impuls de la gambada), aviat s’evidencia una millora del metabolisme aeròbic i un reforçament muscular general de cames i braços. Això permet introduir, en casos de rehabilitació, altres exercicis o moviments que prèviament podrien haver estat impossibles de treballar.

Per acabar, un altre aspecte molt important de la marxa nòrdica, es la socialització, doncs al ser una activitat física eminentment aeròbica i que es practica en grup, permet el tracte directe amb altres persones. D’aquesta manera, quan apareix una bona química en el grup, l’esforç es veu minimitzat i la continuïtat de la seva pràctica (gran problema de les persones sedentàries) està garantida.

En conclusió, la pràctica continuada de la Marxa Nòrdica ajuda a la socialització, porta a alentir el procés de dependència de la gent quan arriba a la tercera edat i ajuda a la rehabilitació de malalties com:

  • Les respiratòries i del cor,
  • El Parkinson,
  • La fibromiàlgia,
  • La diabetis
  • La hipertensió
  • L’ osteoporosi
  • L’ artrosi o
  • L’ artritis, entre d’altres.

(*) Ref.- Activitat física per a gent grant: una perspectiva multidisciplinar. Per Pere Palou, Xavier Ponsetí, i Pere A. Borrás (Universitat de les Illes Balears)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: